Werkingsprincipe

Condensdroging is een natuurlijke manier om bouwmaterialen te ontvochtigen.

Bij een bouwdroger wordt een milieuvriendelijk koelgas door een roterende compressor gecomprimeerd. Het hete koelgas, onder hoge druk, gaat naar het condensorblok waar het gas gekoeld wordt en condenseert. Via een expansie eenheid wordt het milieu vriendelijke koelgas R407C ingespoten in het verdamperblok, waar het verdampt. Hiervoor is warmte nodig, die aan de passerende lucht onttrokken wordt. Het koelgas wordt weer door de compressor aangezogen en nu begint het proces weer van voor af aan. De vochtige lucht uit de ruimte wordt over de verdamper gezogen, waar het heftig afgekoeld wordt, waardoor het water in de lucht condenseert. Het water wordt via een waterslang, aflopend, afgevoerd. De koude lucht wordt hierna door het condensorblok weer opgewarmd en als droge, warme lucht de ruimte weer ingeblazen.

Condensdroging is een natuurlijke manier om bouwmaterialen te ontvochtigen. De kans op krimpscheuren en overdroging is door deze natuurlijke methode, mits goed toegepast, uitgesloten.

Dryfast DF400

Geschikt voor middelgrote ruimtes tot circa 400 m³

Deze middelgrote Dryfast ontvochtiger wordt veel in de waterschademarkt ingezet en als bouwdroger voor het drogen van appartementen. De DF 400 is geschikt voor ruimtes tot circa 400 m³. Deze bouwdroger is voorzien van een zeer efficiënte Toshiba roterende compressor en kan zowel verticaal als horizontaal vervoerd worden en direct worden aangezet. De nieuwe DF 400 onderscheidt zich samen met zijn grotere broer de DF 800 door de onvergelijkbaar hoge ontvochtigingscapaciteit, vooral bij lagere temperaturen. Deze bouwdroger is de opvolger van de Dryfast DF 300 H, die ook wordt aangeboden met de type aanduidingen: FD30, DH35 en TTK300. Standaard met urenteller. Optioneel leverbaar met hygrostaat en condenswaterpomp. Garantie 8760 draaiuren, met een maximum van 3 jaar.

Dryfast DF600

Geschikt voor middelgrote ruimtes tot circa 600 m³

De ontvochtigingscapaciteit van onze DF600 bouwdroger gaat tot 125 liter water per 24 uur en genereert een luchtverplaatsing van 710 m³ per uur.

Deze robuuste bouwdroger wordt voornamelijk ingezet voor vochtbestrijding in nieuwbouwwoningen en industrie gebouwen tot een volume van 600m³.

Deze Dryfast DF600 bouwdroger staat garant voor een efficiënte droging en een optimaal rendement zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

Dryfast DF800

Geschikt voor grote ruimtes tot circa 800 m³

Het "werkpaard" uit het Dryfast bouwdroger gamma en de opvolger van de succesvolle DF 600 H is niet voor niets de meest gekopieerde bouwdroger in de markt. Bij veel verhuurbedrijven in Europa is de vernieuwde bouwdroger de standaard voor professionele bouwdroging. De DF800 staat garant voor jarenlange probleemloze werking, ook onder de zwaarste omstandigheden. In tegenstelling tot de DF600 is de DF800 nu voorzien van een radiaalventilator voor meer luchtverplaatsing en een zeer efficiënte Toshiba roterende compressor. Geschikt voor ruimtes tot circa 800 m³. De bouwdroger DF 800 heeft een onvergelijkbaar hoge ontvochtigingscapaciteit, tot wel 25 % meer dan zijn voorganger de DF600, ook bij lage temperaturen. De bouwdroger is standaard uitgerust met urenteller en kan optioneel voorzien worden van een hygrostaat en condenswaterpomp.

De kwaliteit van deze drogers bevestigen wij met een garantie van 8760 draaiuren, met een maximum van 3 jaar. Test en vergelijk de onvergelijkbare ontvochtigingscapaciteit van deze serie bouwdrogers.

De voorganger van de DF800 is de DF600 en wordt ook aangeboden met de type aanduidingen: FD60, DH65, TTK590 en TTK600.

Dryfast TTV4500

Droog nu 30% efficiënter met onze ventilatoren

De axiaal ventilator TTV 4500 is een draagbare en stapelbare axiaal ventilator die zeer multifunctioneel inzetbaar is. De ventilator kan niet alleen gebruikt worden als ondersteuning bij bouwdroging, maar is ook perfect geschikt voor stofafzuiging, koeling of verwarming. De axiaal ventilator TTV 4500 is voorzien van een schakelbare ventilatorsnelheid, die is in te stellen op 2000, 3000 of 4500 m³ per uur.

Ook voor het drogen van vloerbedekking of waterschade in het algemeen is de axiaal ventilator TTV 4500 een perfecte partner. De ventilator is vrij uitblazend en levert een maximale luchtstroom van 80 Pa. Ondanks de indrukwekkende capaciteit heeft hij een bescheiden gewicht van 12,5 kilo.